IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мигли: 5 средства, с които да ги удължите

3 септември 2022 12 00

Хранителните вещества в диетата могат да спомогнат

Pixabay/StockSnap

Pixabay/StockSnap

Мигли – както естествени, така и изкуствени, се нуждаят от специални грижи. Ако държите на натуралната красота, то тяхното удължаване не става лесно. Но пък може да го насърчите, хранейки се с полезни вещества, както и ползвайки някои средства от природата.

Всяка жена иска да има здрави, по-плътни и хубави мигли. И макар не всички да се стремят към ефекта на пърхането, някои си мечтаят поне за по-изразителен поглед. Удължаването може да стане чрез спирала, но и с подхранване за няколко месеца.

Предлагаме ви няколко неща, с които да удължите вашите мигли по естествен начин:

Все пак, трябва да се отбележи, че те не действат по един и същи начин при всеки. Ако имате по-чувствителна кожа или се притеснявате от раздразнение на очите, се посъветвайте със специалист преди да ги използвате!

1. Витамин Е

витамин Е,

Pixabay/Buntysmum

Силен антиоксидант, който намалява оксидативния стрес. Да, той вреди и на миглите, защото причинява падането на косъмчетата от тях. Витамин Е съдържа токотриенолни съединения. За тях е доказано, че насърчават растежа на крехките малки косъмчета в тази част на окото. И допринасят за по-дългите и хубави мигли. Следователно може да допринесе за по-дълги мигли.

Онова, което може да направите, е да прилагате от витамина локално. Но по-добрият вариант е да пиете антиоксиданта като добавка, в правилната дозировка, за известен период от време (поне месец).

2. Кокосово масло

кокосово масло,

Pixabay/Melati411

То е суперхраната, която се използва в грижата за кожата, косата и ноктите. Тъй като овлажнява и прониква в дълбочина, е много полезно и за вашите мигли. Може да подпомогне тяхното повторно израстване след окапване или оредяване. Освен това предотвратява загубата на косъмчетата.

Все пак, като един мазен продукт, кокосовото масло може да остави един тежък филм върху миглите. Затова не бива да прекалявате с количеството.

Може да почистите миглите си с подходящ продукт. След което – с помощта на чиста четка или клечка за уши, нанесете по малко кокосово масло по косъмчетата, срещу огледалото. Поставете както на горните, така и на долните. Оставете продуктът да действа през нощта, на сутринта изплакнете хубаво очите.

3. Рициново масло за мигли

масло, бутилка,

Pixabay/silviarita

По данни на Stylecraze, киселината в натуралния продукт съставлява около 90% от него. Тя е особено подходяща при косопад и може да поддържа плътността на вашите мигли.

Все пак трябва да сте наясно, че високият вискозитет на рициновото масло води до сплъстяване. А понякога и до сухота, затова не бива да го ползвате често и е добре да се консултирате предварително с дерматолог.

Вземете няколко памучни тампона и ги напоете с рициново масло. С потупващи движения нанесете върху миглите, като внимавате да не попадне в окото от продукта. Добре е да стоите така цяла нощ и да измиете на сутринта, за да има някакъв ефект.

4. Добавки с биотин

добавки, хапчета,

Pixabay/ Ben_Kerckx

Доказано е, че биотинът се грижи за здравето на косата. Ако човек има дефицит, това си личи по косопада, по редките вежди и мигли.

Ако приемате добавки с биотин, ще насърчите растежа на вашите мигли и ще ги направите по-дълги и здрави. Комбинирането му с някои други хранителни вещества пък ще бъде още по-ефикасно.

5. Масло от ший

масло, балсам

Pixabay/silviarita

Това домашно средство е полезно не само за кожата. Богато на витамин С, то се смята за антиоксидант със силни противовъзпалителни свойства. Най-ценното му свойство е, че предотвратява свободните радикали и повишава количеството на колагена. А това е предпоставка за здравословен растеж и по-плътни и хубави мигли.

Измийте ръцете си и поставете малко масло между пръстите. След разтапянето му нанесете с нежни движения – по горните и долните мигли. И си легнете така, за да действа цяла нощ.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари